pr & social media adviesbureau

Trainingen

Een actief PR-beleid genereert perscontacten zoals interviews. Een interview wil nog niet zeggen dat de journalist ook daadwerkelijk een artikel schrijft, laat staan dat hij precies datgene opschrijft wat jullie woordvoerder vertelt. Whizpr verzorgt media- en messagingtrainingen waarin we woordvoerders leren hoe je een gesprek met een journalist kunt voeren dat voor hem of haar relevant is. Whizpr verzorgt diverse trainingen, voor vaste klanten, maar ook voor organisaties die zelf hun eigen PR- en/of social media-beleid ter hand willen nemen.

Mediatraining

Deze training richt zich op organisaties die al ervaring hebben met PR en die regelmatig interviewverzoeken krijgen of verwachten die binnenkort te krijgen. In een dagdeel worden jullie spokes persons getraind in hoe zij de media te woord moeten staan en op welke manier zij zich het best voorbereiden op interviews. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende typen media: schrijvende pers, radio, televisie, bloggers. Klik hier voor meer informatie over WHIZPR MEDIATRAININGEN

PR-training

Deze training van een dagdeel richt zich op organisaties die wel wat aan PR willen doen, maar die niet met grote regelmaat nieuws hebben dat geschikt is voor de media.
In deze training leer je hoe je zelf de PR ter hand kunt nemen. Aan de orde komen onderwerpen als:

  • Welke PR-instrumenten zijn er en hoe kun je die inzetten?
  • Welke boodschappen heeft jouw organisatie te vertellen?
  • Wat kan PR opleveren?
  • Wat is er intern nodig om het op te tuigen?

Messagingtraining

Deze training richt zich op organisaties die van plan zijn met PR te starten, of die al enige ervaring hebben met PR.
Je leert hoe je je boodschap geschikt kunt maken voor de pers. De journalist heeft namelijk een ander belang dan jij. In de messagingtraining leren wij je hoe je voor jouw organisatie en jouw soort nieuws de vertaalslag kunt maken die nodig is om jullie boodschap te laten aansluiten bij het interessegebied van een journalist.

Blogtraining

De blogtraining ondersteunt organisaties die als onderdeel van de PR-strategie willen bloggen. Je leert als aspirant-of ervaren blogger jouw informatie effectief te verwoorden in een blogpost, toegankelijk voor de lezers en bijdragend aan SEO (Search Engine Optimization) en autoriteit. Zodat je langdurig, zinvol en met plezier jouw kennis kunt delen. Klik hier voor meer informatie over de WHIZPR BLOGTRAINING

Social media training

Deze training ligt in het verlengde van de PR-training, maar gaat specifiek in op hoe je als organisatie social media kunt inzetten om rechtstreeks met klanten en prospects te communiceren. In een dagdeel komen onderwerpen aan de orde als:

  • Wie zijn jullie doelgroepen en welke social media gebruiken zij?
  • Welke doelstellingen wil je bereiken door de inzet van social media?
  • Welke rol kunnen social media spelen als klantcontactkanaal?

Social Media workshops

De workshops richten zich op organisaties die social media kanalen zien als integraal onderdeel van hun PR-strategie.
In praktische, hands-on workshops maken wij je wegwijs op Facebook, Twitter, LinkedIn of Google+. Je leert welke mogelijkheden het medium biedt voor jouw organisatie, welke sociale regels er gelden en hoe je in dialoog komt.

Contactpersonen: Tessa Weber en Winnie Silvertand trainingen(at)whizpr.nl

Trainingen