pr & social media adviesbureau

blog

YouTube Rewind; Kenny B absolute favoriet

Wij zijn gek op lijstjes maken bij Whizpr. Dan doel ik niet op de to-do lists, maar het echte ‘uitzoekwerk’, omdat daar vaak verrassende en soms hilarische resultaten uitkomen. We waren weer in onze nopjes toen YouTube Rewind 2015 aangekondigd werd. Deze eindejaarslijsten zijn een weergave van de populairste video's, muziekhits en gebeurtenissen van dit jaar. Zou er dit jaar iets bijzonders te ontdekken zijn aan de lijstjes?

Het antwoord is ‘ja!’, want voor de eerste keer sinds het uitkomen van YouTube Rewind in Nederland staat er een artiest van eigen bodem op de lijst: Kenny B met zijn hit ‘Parijs’. In Nederland doen producties van eigen bodem in zowel YouTube video’s (non-music) en als YouTube muziekvideo’s het erg goed. Kenny B steelt met zijn liefdesliedje ‘Parijs’ niet alleen de show bij de muziekvideo’s. Opvallend is dat er in de andere categorie twee parodieën op zijn megahit hoog scoren. Een echte ‘klassieker’, waarin 020 het wint van 010.

Dat vonden onze contacten bij RTL Boulevard ook. Zij haalden de artiest naar de studio om hem in de uitzending live te feliciteren met zijn ruim 20 miljoen views. Ook 3FM’s Giel, Qmusic en Radio538 feliciteerden Kenny. Super tof vinden wij dat natuurlijk, net als de publicaties over de lijst in tal van landelijke dag- en weekbladen en online media.

Uit al die media-aandacht voor de twee YouTube lijsten blijkt dat niet alleen wij, maar Nederlanders in het algemeen gewoon erg gek op lijstjes zijn. Misschien omdat het een stuk rust en overzicht geeft, omdat we het leuk vinden om te raden wat er op staat of omdat het herkenning geeft. Bij Whizpr zijn we vooral gek op lijstjes omdat we niks willen missen en alles wat we weten ook graag met jullie delen. Net als deze YouTube Rewind mashup video trouwens.

YouTube helpt ons trouwens een handje als het gaat om ‘niets willen missen’. Deze week introduceerden zij een nieuwe functie: YouTube Trending Tab. Hiermee is het mogelijk na te gaan welke video’s op dat moment gekeken worden, over welke video’s het meest gesproken wordt en welke video’s het meest gedeeld worden. Super handig om de virals van dat moment direct te spotten. 

Reageer

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond