pr & social media adviesbureau

blog

Whizpr goes Mobile

Whizpr goes Mobile

Deze week staat weer in het teken van mobiele technologie dankzij Mobile World Congress. Meerdere klanten van Whizpr geven daar acte de presence, evenzo Marjan, Rinske en Willemijn. Voor HTC, Ericsson en TrendMicro zijn meerdere interviews georganiseerd en wonen we de persconferenties bij. Zondag stond in het teken van de HTC persconferentie en de jaarlijkse Whizpr Tapas-borrel.

Beurs kick
Tijdens de persconferentie werd met flitsende beelden de nieuwste telg in de HTC One serie, de M9, gepresenteerd. Daarnaast komt ook HTC met een smartwatch en brengen ze een vitual reality bril op de markt. Tot grote verrrasing van het publiek. Voor ons betekende dat dat Rinske snel in actie mocht komen om wat plekken te bemachtigen in de beperkte mogelijkheden die tijdens de beurs geboden worden om de nieuwe VR-bril te testen. 

Dat maakt het aanwezig zijn bij zo'n groot event altijd het leukste. Naast dat we vooraf heel druk zijn geweest alles te organiseren, is de hectiek tijdens de beursdagen even groot. Het snel schakelen en voor de aanwezige pers 'dingetjes' te regelen, geeft ons een kick. Zelfs tijdens de Tapas-borrel zijn de laatste interviews nog geregeld.

Veranderingen
De borrel was vanouds weer druk bezocht. Rond de 35 Nederlandse en Belgische media mensen drinken dan met ons mee. De gesprekken hadden dit jaar wel een andere lading. De vraag 'hoe gaat het?' werd sociaal wenselijk natuurlijk met goed beantwoord. Daarachter kwam bij iedereen een positief vervolg antwoord dat er veranderingen gaande zijn. Veranderingen in business model, veranderingen in de omgang met de klant en veranderingen in de rol van content in de hele keten van leverancier naar publiek. 

Het stemt me gelukkig dat dit gesprek gaande is. Al langer geleden heb ik de discussie aangezwengeld en deze werd gisteren op een heel ander niveau weer gevoerd. Voor iedereen is het totaal duidelijk en men zit nu midden in de consequenties die het veranderende business model met zich meebrengt. Het gesprek gisteravond ging over ondernemerschap en dat maakt me blij. De uitgevers en ondernemende bloggers snappen het dus. Nu nog zoeken naar de manier waarop we ons los kunnen maken van de traditionele rolverdeling en verwachtingspatronen. Maar dat maakt het juist een uitdaging, dat is hetgeen waar wij in ieder geval voor gaan.

Alle kiekjes staan weer op onze flickr-pagina:-) 

Reacties (1)

  • Dat werd tijd, hé?! Succes jongens, gj!

    Woensdag 1 april 2015 15:11

Reageer

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond