pr & social media adviesbureau

blog

Noordkaap Challenge: Publicity Pathfinders Preparation

Noordkaap Challenge: Publicity Pathfinders Preparation

Van 9 t/m 21 december rijden onze eigen Willemijn, Kees en Valentijn als team Whizpr de Noordkaap Challenge. Voor 3FM Serious Request rijden zij 7000 km onder barre omstandigheden en worden zij uitgedaagd om diverse challenges te doen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in oorlogsgebieden. De next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. De jongeren moeten leven, niet overleven!

De challenges die we vanuit onze sponsoren gaan doen, zorgen ervoor dat we nog meer geld voor het goede doel ophalen. Ons team gaat ver voor de steun en het creëren van kansen voor de jongeren, zo springen Kees en Valentijn in een ijswak met een UE Boom, whaa!

Als echte Publicity Pathfinders zorgen wij er natuurlijk voor dat de content die we maken voor de sponsoren tijdens de Noordkaap Challenge een link legt met hun bedrijfswaarden. Content die tevens gebruikt kan worden op hun eigen kanalen. Om een voorbeeld te noemen voor Broekhuis Lease: wat is de invloed van kou op een motor? Zij gaan het aan onze eigen ijskoude lijve ondervinden.

Voorbereiding en planning
Deze hele operatie heeft al wel wat voeten in aarde gehad. Inmiddels gaan we zoveel content maken dat we hun en onze eigen (social) kanalen voor weken kunnen vullen, de contentkalender is tot in de puntjes voorbereid. Ook houden we ruimte voor ‘spontane, last-minute’ content. Wie weet staan de drie Whizprs wel oog in oog met een eland en legt de Axis-camera de ontmoeting perfect vast!

Ook belangrijk is om alvast te kijken welke middelen we nodig hebben om onze verhalen zo goed mogelijk neer te zetten. Een goede camera, belichting (want ja, op de Noordkaap is het erg lang donker) en niet geheel onbelangrijk: internet. De lijnen zijn inmiddels uitgezet. De Sony spiegelreflex camera en de Action-cam zitten al in de tas. Van TP-LINK krijgen we een M7350 mee, dat wil zeggen een mobiele WiFi-hotspot! Hallelujah! Dan kunnen we in ieder geval internetten, daar in the middle of nowhere ;-). Wij streven ernaar om jou live een inkijk te geven in deze unieke rally.

Diverse verhalen via diverse kanalen
Niet ieder kanaal leent zich voor elk verhaal. Via onze blog bieden we meer achtergrondinformatie en via onze social mediakanalen delen we (net zoals iedereen) zoveel mogelijk foto’s en video’s. Facebook is daarin leidend. Instagram leent zich perfect voor de mooie stillevens in Lapland en via Snapchat gaat Valentijn zijn eigen dagboek bijhouden. Als het lukt, proberen we het ijswak-moment van Kees en Valentijn live te streamen via Periscope. Daar wil toch iedereen getuige van zijn? :-)

Don’t miss out
Al met al hopen wij aan het eind van de rit een mooi bedrag te doneren aan dit goede doel. Wil je absoluut niets missen van de Noordkaap Challenge en hoe wij geld ophalen voor het goede doel? Dat snappen we! Volg ons dan op Facebook, Twitter op #whizprNKC en #SR15 en onze blog.

Reageer

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond