pr & social media adviesbureau

blog

Mobiel netwerken

Mobiel netwerken

Op ons blog doen we zoveel mogelijk verslag van de events die wij bezoeken. Afgelopen paar dagen zijn Marjan en ik naar Barcelona geweest om onder andere Ericsson en HTC te vertegenwoordigen tijdens Mobile World Congres. Ik moet eerlijk toegeven dat een stukje daarover schrijven saai wordt, omdat wij het al voor de 7 of 8e keer gedaan hebben. Maar goed, ieder jaar is anders. Dus wat leefde er nu voor mij dat anders is dan andere jaren.

VR bij HTC
Dit jaar was voor Whizpr een relatief rustig jaar. HTC heeft niet groot uitgepakt met een nieuw Flagship-model, dus daardoor hebben we niet veel pers begeleid. Enthousiasme van Nederlandse media was vooral voor de Vive, de VR bril van HTC. Daarvoor hebben we een aantal demo's opgezet en heb ik de blije kippen mogen zien rondspringen op de stand.

Super leuk om te zien hoe men reageert op de bril en vooral de mogelijkheden van virtual reality. Virtual Reality was groot op MWC. Overal zag je demo's met VR en de grote jongens demonstreerde hun VR brillen aan de goegemeente.

5G bij Ericsson
De meeste tijd hebben Marjan en ik doorgebracht bij Ericsson. Voor hen stond de beurs in het teken van 5G, Cloud en IoT. Meerdere leden van de pers hebben we rondgeleid over de stand en hen verschillende toepassingen laten zien. Met de groei van het Internet of Things wordt de noodzaak voor sneller breedband mobiel internet alleen maar groter.

Wat nog meer...
Andere klanten als Akamai, VMware, Checkpoint en TPlink hadden tijdens MWC geen focus op Nederlandse media, dus voor hen hebben we niets gedaan. Dat was dan ook het wezenlijke verschil met vorige jaren. Die jaren was het vele kilometers lopen over de beurs van stand naar meetingroom om media te begeleiden bij interviews. Aan het einde van de dag pijn in je benen en een voldaan gevoel van hard werken.

It's all about the network
Dit jaar geen pijn aan mijn benen. Dit jaar af een toe de gedachte of ik wel toegevoegde waarde leverde. Na twee dagen zeg ik volmondig JA. Ergens op de stand van Ericsson zag ik staan... It's all about the network... En dat is het. De toegevoegde waarde van ons bezoek aan MWC is dat het het grootste industrie event is voor een groot deel van onze klanten en dat een groot deel van ons media netwerk daar rondloopt. Het is de perfecte gelegenheid om even bij te kletsen en lol te hebben met elkaar. Buiten de business om te verbinden met elkaar.

En dit jaar heb ik zeker de bevestiging gekregen dat ons netwerk zich graag met ons verbindt. Al jaren organiseren we de Tapas-borrel op de zondagavond voorafgaand aan het event. Die zondag wordt steeds drukker met allerlei persevents. Desondanks was het weer volle bak bij ons. In zo'n druk schema hoeft men niet te komen, he? En de tent stond vol met Nederlandse en Belgische vrienden van de media. Ik ben een blij mens.

Zonder pijn in de benen, ga ik voldaan naar huis:-)

Meer foto's van MWC >> 

Tags: mwc, netwerken, pr

Reageer

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond